Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Ukrayna Savaşı Madencileri Kötü Etkiliyor: Japon Devi Rusya’dan Çekiliyor

Japonya’nın en büyük aracı kurumlarından biri olan SBI Holdings Inc. Rusya’daki kripto para madenciliği operasyonlarını sonlandıracağını açıkladı.

SBI Holdings 15 Ağustos tarihinde yatırımcı ilişkileri sayfasında yayınladığı 2022 yılına ait 1. çeyrek finansal raporunda, şirketin Rusya’da sürdürdüğü kripto para madenciliği operasyonlarını sonlandırma kararı aldığını açıkladı.

Şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin Sibirya’da devam eden madencilik faaliyetlerini belirsizlik ortasında bıraktığını ayrıca küresel piyasalarda süre gelen düşüşün karlılığı olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca şirket, Amerikan yaptırımlarının bölgedeki tansiyonu ilerleyen dönemlerde daha fazla tırmandıracağını düşündüğünü ifade etti. SBI Holding Finans Direktörü Hideyuki Katsuchi, bu hafta başında, teçhizat satma ve geri çekilme planlarını açıklamıştı.

SBI’nin Sibirya’dan çekilmesinin ne kadar zaman alacağını açıklamayan şirket, madencilik dışında Rusya’da herhangi bir kripto para faaliyeti göstermediği ancak şirketin Rusya’da faaliyet gösteren bankacılık birimi SBI Bank’ın faaliyetlerine devam etmesinin planlandığını bildirdi.

Şirketin raporlarında, savaş başladıktan kısa bir süre sonra Sibirya’daki madencilik faaliyetlerini askıya alan SBI Holdings’in 2022 ilk çeyreğinde dijital varlık faaliyetlerinden 9,68 milyar yen (72 milyon dolar) zarar ettiği bilgisi de yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!