Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Hakimiyeti Son 22 Ayın Zirvesinde: USDC’den Çıkışlar Sürüyor!

Tether (USDT) son 22 ayın en yüksek piyasa hakimiyetine ulaşarak tüm stablecoinleri açık ara farkla geride bıraktı.

Güncel verilere göre USDT piyasa hakimiyetini güçlendirmeye devam ederken USD Coin (USDC) cephesinde işler kötüye gidiyor.

İflas eden ABD merkezli Silicon Valley Bank’ta (SVB) 3,3 milyar dolar varlığı kalan USDC’nin içine düştüğü negatif akış sarmalı USDT’nin Mayıs 2021’den bu yana en yüksek stablecoin hakimiyetine ulaşmasını sağladı. USDT’nin pazar payı, şu anda dolaşımdaki tüm stablecoinlerin %60’ını temsil ediyor.

SVB olaylarının yaşanmasından bu yana USDC özelindeki net varlık çıkışı 10 milyar doları aştı. Varlık çıkışlarının artmasıyla birlikte 43 milyar dolar olan USDC piyasa hacmi %23 değer kaybetmiş oldu.

Öte yandan on-chain veri platformu DefiLlama’ya göre USDC’den yaşanan çıkışların önemli bir kısmı USDT tarafına kaydı. 10 Mart tarihinden bu yana USDT’nin piyasa değeri 8 milyar dolar artış gösterdi.

CoinGecko verilerine göre USDT’nin 79 milyar dolarlık piyasa hacmi bulunurken USDC’nin 33 milyar dolar piyasa hacmi ile marketin 5. sırasında konumlandığı görülüyor. Tüm gelişmelere rağmen USDC piyasadaki en büyük ikinci stablecoin olarak işlem görmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!