Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Merkezli Fondan Kripto Projelerine 100 Milyonluk Yatırım Planı

Hong Kong küresel kripto para merkezi olma yolunda hamlelerine devam ederken yerel bir yatırım fonu, Web3 ve kripto para projelerine 100 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

Bloomberg 30 Mart tarihinde yayınladığı haberde, Asya merkezli bir özel sermaye şirketi SAIF Partners’ın girişim ortağı Ben Ng ve teknoloji yatırımcısı Curt Shi tarafından kurulan ProDigital Future fonunun 2023 yılına kadar Web3 ve kripto para sektörüne 100 milyon dolar tutarında yatırım yapmayı planladığını aktardı.

Altı ay süren turun ardından 30 milyon dolara ulaşan fona Sunwah Kingsway Capital Holdings ve Golin International Group’un da yatırımcı olarak katılacağı belirtildi. Bunun yanı sıra Çin, Avustralya ve Singapur’dan bazı yatırımcıların da fona katılmayı planladığına değinildi.

Verilen bilgilere göre şirket mevcut durumda, metaverse şirketi GigaSpace’e ve Avustralya’da faaliyet gösteren dijital futbol ligi One Future Football’a yatırım yaptı.

Konu hakkında basına demeç veren Curt Shi, yakın zamanda kripto para piyasasında yaşana skandallar nedeniyle yatırımcıların bu sektöre yatırım yaparken daha temkinli davrandığını ancak yine de fon toplama sürecinin nispeten sorunsuz yürütüldüğünü dile getirdi. Ayrıca Shi, fonun regülasyonlarla uyumlu olacağını da ifade etti.

Yakın zamanda Hong Kong’da faaliyet gösteren Çin bankalarının da kripto para şirketlerine bankacılık hizmetleri sunmayı planladığı söylenerek Çin’in gayriresmi bir şekilde Hong Kong’daki kripto para politikalarını desteklediği iddia edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!