Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Borsasından Türev Ticaret Hamlesi: ABD Dışında Yeni Borsa

ABD’li popüler kripto para borsası Gemini’nin ABD dışında sürekli vadeli işlemler sunabilmek amacıyla kripto türev borsası kurmayı planladığı öne sürüldü. 

The Information 29 Mart tarihinde konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı haberinde, Winklevoss ikizlerin kurucusu olduğu Gemini’nin ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) Binance’e açtığı davadan kısa bir süre sonra sürekli vadeli kripto yatırım araçları sunmak amacıyla ABD dışında yeni bir borsa kurmayı planladığı aktarıldı.

Kaynaklar, Gemini’nin türev borsası kurma planları kapsamında ABD dışındaki yargı bölgelerinde faaliyet gösteren piyasa yapıcılarla görüştüğünü dile getirdi. Borsanın yalnızca türev ürünler üzerine olup olmayacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Uzmanlar ABD’li regülatörlerin yüksek risk nedeniyle bireysel kullanıcılara vadesiz kripto türev ürünleri sunulmasını yasakladığını bu nedenle yakın zamanda diğer borsaların da operasyonlarını ABD dışına taşıyabileceğini belirtti.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) yakın zamanda dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’e ABD’li müşterilere izinsiz bir şekilde kripto türev ürünler sunduğu gerekçesiyle dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!