Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Yetkilisi Açıkladı: Uygulama İçi USDT Transferini Biz Başlatmadık

Telegram’ın uygulama içi Tether (USDT) transferine izin verdiğine dair haberler, şirket sözcüsü tarafından Koin Bülteni’ne yapılan özel bir açıklama ile netlik kazandı.

Telegram sözcüsü Remi Vaughn yaptığı açıklamada, son günlerde piyasada dolanan ve Telegram’ın sohbet için Tether (USDT) gönderim özelliği eklediğini öne süren haberleri çürüttü. Sohbet botu “@Wallet” üzerinden 22 Mart tarihinde Rusça olarak yayınlan bir açıklamada USDT’nin sohbet içi transfer özellikleri arasına eklendiği duyurulmuştu.

Vaughn, bu özelliğin Telegram tarafından değil bağımsız geliştiriciler tarafından piyasaya sürüldüğünü vurguladı. Ek olarak söz konusu eklentiye dair piyasaya sürülen açıklamaların da Telegram yetkilileri tarafından değil, ürün geliştiricileri tarafından yapıldığını belirtti.

Telegram’ın cüzdan botu için USDT desteğini duyurduğuna dair haberler doğru değildir. Cüzdan botu ve hizmeti Telegram tarafından değil, bağımsız geliştiriciler tarafından oluşturuldu ve piyasaya sürdürüldü. Botun USDT desteği ile ilgili duyurular bu geliştiricileri tarafından yapıldı. Ayrıca Telegram’ın geçen yılın nisan ayında kullanıcıların kripto para transfer etmesine izin verdiği belirtiliyor. Aslında, bu aynı bağımsız geliştiricilerdi.

Öte yandan USDT haberine paralel olarak Telegram’ın geçen yıl nisan ayında kripto para transferlerine izin verdiğine dair bir bilginin de piyasaya lanse edilmesine dikkat çeken Vaughn, bu duruma da açıklık getirdi.

Vaughn tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu uygulama içi kripto transfer özelliği de USDT’yi ekleyen aynı bağımsız ekip tarafından hayata geçirildi ve Telegram özelinde bir resmiyeti bulunmuyor.

Yatırımcıların, resmi olmayan ve bağımsız geliştiriciler tarafından piyasaya sürülen bu tür ürünlere karşı daima temkinli yaklaşması olası risklerin önüne geçmek adına önem arz ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!