Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether, Tornado Cash ile Bağlantılı Adreslere Bloke Koymuyor

USDT’nin üreticisi Tether, ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırımlarına rağmen Tornado Cash ile bağlantılı adreslere bloke getirmiyor.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı OFAC, 7 milyar dolardan fazla değerde kara parayı aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle Tornado Cash’i 8 Ağustos’ta yaptırım listesine almıştı.

Yakın zamanda Washington Post’ta yayımlanan bir makalede, Tether’ın Tornado Cash adreslerine bloke koymadığı için bu yaptırımları “ihlal ediyor olabileceği” gündeme getirildi.

Tether yönetimi, bugün konuyla ilgili bir açıklama yapıp, Tornado Cash ile bağlantılı adreslere bloke koyması yönünde OFAC’den herhangi bir bildirim almadığını açıkladı.

Tether yönetimi, şirket olarak ABD’deki yetkililerle iş birliği içerisinde olduklarını ve ABD hükümetinin talep etmesi halinde belli başlı cüzdanları dondurduklarını belirtti. Ancak yapılan açıklamaya göre şirket henüz Tornado Cash ile bağlantılı adresler için bu yönde bir talep almadı:

“Tether olarak normalde ABD’deki yetkililerin taleplerine uyar, onlarla neredeyse her gün irtibat kurarız. Örneğin ABD’deki kolluk kuvvetleriyle iş birliği yaparak bazı (cüzdanları) dondurduk […] şu anda ise Tornado Cash ile bağlantılı adresleri dondurmamız için bizden spesifik bir talepte bulunulmadı.”

Tether yöneticileri, Tornado Cash adreslerine bloke koymama kararını şu sözlerle gerekçelendirdi:

“İkincil piyasadaki adresleri (Tether olarak) tek taraflı şekilde dondurmamız hem olumsuz sonuçlara yol açar hem de düşüncesiz bir hamle olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!