Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tornado Cash Vakasına Tepkiler Büyüyor: Bir Öğretim Görevlisi Tornado Cash’in Kaynak Kodlarını Yayınlandı

Jhon Hopkins Üniversitesi Öğretim Görevlisi Matthew Green, bilgiye erişimin ve mahremiyetin bir hak olduğunu belirterek kripto para karıştırıcısı Tornado Cash’in kaynak kodlarını internete yüklediğini açıkladı.

Kriptografi alanında Öğretim Görevlisi olarak çalışan Matthew Green Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Tornado Cash’i dersleri sırasında öğretim materyali olarak kullandığını bu yüzden kodların erişilebilir olmasının onun için önemli olduğunu belirtti.

Green, açık kaynak kodlu bir projeye OFAC (Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) tarafından yaptırım uygulanmasının ifade özgürlüğünün kısıtlanması açışından pek çok tartışmalı konu yarattığını ifade etti. Ayrıca Matthew, bu tartışmaları açıklığa kavuşturmaya çalışırken EFF (Dijital Hürriyet Vakfı) tarafından temsil edileceğini duyurdu.

Öğretim Görevlisi, dijital mahremiyetin bir hak olduğunu, teknolojinin ve bilimin tarafsız olduğunu ifade ederken sosyal medya üzerindeki birçok kullanıcı da Green’in düşüncelerini destekledi. Bazı kullanıcılar paylaşıma yorum olarak, bankaların müşterilerinin mahremiyetine gösterdikleri saygıyı görmek istediklerini belirterek OFAC’a olan tepkilerini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!