Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT), Altkoin Piyasasına Da Geçiş Mi Yapıyor?

Tether (USDT) kripto piyasalarını ele geçirip bu etkisini altkoinlere de yaymakta. Şuan çok miktarda USDT, farklı farklı büyük borsalar üzerinden işlem görmekte ve bu ekstra likiditenin diğer altkoinlere sıçraması da mümkün gibi görünüyor.

Bitcoin’in fiyatı 10.000 dolar altında sabit olduğu bu sıralarda, Bitcoin üzerinden yapılan işlemler her geçen gün kaymaya devam ediyor ve şuan için sadece bütün piyasanın %29’unu oluşturuyor. Bu esnada ise altkoinlerin ticari payı artmakta. OKex, Binance ve Bitfinex aracılığıyla USDT ile %23 oranından fazla Ethereum alım-satım işlemi yapılmakta.

Tether: Altkoinler İçin Yeni Bir Rota Mı Çiziyor?

Diğer istatistik bilgilere göre %16 gibi bir orana sahip olan Tether ticareti, bütün işlemlerin %23’ünden fazlasını alıyor. Bu sırada ise BTC fiyatlarını uçuran Japon coşkusu da zayıflamakta ve bu durum, yen para biriminin bütün BTC işlemleri içinde %44’lük bir orana gerilemesine sebep oluyor. Kripto piyasasının yüksek dinamikleri sayesinde Tether’in artış gösteren etkisi şu sıralar çok hızlı ilerleyen bir fenomen haline geldi. Son düzlükte tether-itibari para ticari işlemleri asıl öneme sahipken görünüşe göre şu sıralar USDT tokenleri gözünü en aktif borsalara dikmiş durumda.

EOS işlemlerinin %24’ünden fazlası da USDT tokenlerine bağlı. Bazıları EOS bünyesindeki güncel artışın tam bir market manipülasyonu ve Tether projesine olan direkt bağı nedeniyle zorlu bir hareket olduğunu düşünmekte.


”EOS’un arkasındaki bazı kişiler Tether’in de arkasında yer alıyor. Bu bir bakıma anlamlı.”

Güncel olarak sivrilen Litecoin (LTC) de USDT piyasalarındaki %33 oranında hacme sahip. Bitcoin Cash (BCH) içinse USDT ticari işlemleri piyasanın %24’ünden fazlasına denk geliyor. Geçen hafta bazı en güçlü kripto paraların USDT içerisinde olan büyük payları sayesinde iyi bir artış gösterdiğini söyleyebiliriz. NEM (XEM), ve Cardano (ADA) gibi düşüş veya gecikme yaşayan diğer tokenler ise USDT işlemleri bazında %10’un altında bir hacme sahip.

Kaynak: Cryptovest

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment