Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kriptoşekeri – Elon Musk, Warren Buffett ile Dalga Geçti

5 Mayıs 2018 tarihinde Nebraska, ABD içerisinde Yıllık Berkshire Hathaway toplantısı yapıldı. Berkshire Hathaway kurumunun CEO’su Bay Warren Buffet ,bu toplantıda Tesla CEO’su Elon Musk’a bazı tavsiyelerde bulundu.

”See’s Candies’den uzak dur”

Toplantı sırasında bir hissedarın Elon Musk’ın ”ekonomik hendekler” konusundaki fikirlerine katılıp katılmadığını sorması üzerine Warren Buffet, bu tavsiyelerine başladı. ‘Hendek’ (Moat), Warren Buffett tarafından kullanılan ve 1999 Fortune Magazine dergisinde terimleştirilen, Berkshire Hathaway’in rekabetsel avantajları anlamına gelmekte. Buffett hendeklerin avantajlarını hakkında konuştukça konuştu ve bunun, onun hisse seçmesine yardımcı süreçte ne denli bir anahtar role sahip olduğunu anlattı.

Elon Musk ise bu hafta yaptığı Tesla konulu toplantısında ”hendek” konseptini tamamen reddettiğini belirterek şu açıklamarda bulundu:

”Bence hendekler çok ezik. Eski işlevini kaybetmiş bir tip antika konumundalar. Size saldıran bir orduya karşı elinizde olan tek şey hendeklerse bu kadar uzun dayanamayacağız demektir. Önemli olan, inovasyon hızının rekabet gücünün temel belirleyicisi olmasıdır.”

Elon Musk’ın yorumuna cevap olarak Warren Buffett şunları söyledi:

”Kesinlikle kendi hendeğin üzerinde çalışıp hep kendi hendeğini korumalısın.  Elon bazı konularda olayları baştan aşağı değiştirebilir. Şeker işinde onları almak istemeyebilirsiniz.”

1972 yılında Berkshire Hathaway See’s Candies’i bünyesine katmıştı. Warren Buffett bu şeker şirketinin fındık ezmesine bayılıyor. Berkshire Hathaway’in başka kurumları da yenilikçi bir teknoloji startup şirketi ile arayı iyice açmayı sağlayabilecek genişlikte hendeklere sahip.

Tesla CEO’su Elon Musk ise buna cevap olarak şu komik tweeti attı:

”Bir şeker şirketi kuracağım ve bu çok muhteşem olacak. Çünkü bu konuda inanılmaz ciddiyim. ”

Buffett’ın kripto paralara karşı olan kırgınlığını anlayan Musk daha sonra esprili bir şekilde şu tweeti attı:

”Tamam tamam sadece tartışmanın hatırına, hangi şekeri istersin?”

”Kriptoşekeri”

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment