Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) Hem Bitcoin’i Hem PayPal’ı Solladı

Kripto para piyasasının dev ismi Tether (USDT), Bitcoin’i ve PayPal’i geride bırakmayı başardı. Coin Metrics’in araştırmalarına göre USDT ile son 7 gün içerisinde yapılan işlemlerin toplam değeri, Bitcoin ağındaki işlemlerin toplam değerinden daha fazla.

Sabitkoin dünyasının tartışmasız lideri olan Tether’ın (USDT) piyasa değeri bu yıl birkaç milyar dolar yükseldi ve 12 milyar dolara kadar çıktı. Sabitkoin kullanan insanların sayısı artar ve insanlar DeFi projelerine yönelirken USDT kullanımı da gitgide yaygınlaşmaya başladı. Coin Metrics’in araştırmalarına göre USDT tüm bu gelişmeler sonucunda Bitcoin’i sollamayı başardı.

Bitcoin’i ve PayPal’i Geride Bıraktı

Coin Metrics tarafından yayınlanan rapora göre Tether (USDT) 20 Ağustos tarihinde bir ilke imza attı. USDT ve Bitcoin işlemlerinin 7 günlük ortalamalarını çıkaran Coin Metrics; yaptığı bu araştırma sonucunda USDT işlemlerinin toplam değerinin 3.55 milyar dolar; Bitcoin işlemlerinin toplam değerinin ise 2.94 milyar dolar olduğunu buldu. Bu, USDT işlemlerinin dolar karşılığının Bitcoin ağındaki işlemlerin dolar karşılığından daha fazla olduğunu gösteriyor.

Tether, USDT işlemlerinin çoğalmasıyla birlikte yalnızca Bitcoin’i değil PayPal’i de geride bıraktı. Ekonomist John Paul Koning, sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşıp PayPal’in ikinci çeyrekte günlük 2.94 milyar dolarlık işleme aracılık ettiğini; Tether’ın ise 3.55 milyar dolara ulaşarak bu sayıyı geçtiğini vurguladı.

USDT’nin günlük işlem değeri, Bitcoin’i ve PayPal’i solladı

Birkaç Ayda Birkaç Milyar Dolar

Ethereum, Tron, Omni gibi birbirinden farklı platformlarda yer alan USDT; geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde gerçekten kayda değer bir büyüme gösterdi. USDT’nin piyasa değeri Mart 2020’de 5 milyar dolardan; Haziran 2020’de ise 10 milyar dolardan daha düşüktü. Bu sayı günümüzde 13 milyar dolar seviyesine yaklaşmış durumda.

Coin Metrics ekibinin değerlendirmesine göre USDT’nin bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar fazla büyümesini sağlayan başlıca şeylerden biri DeFi sektöründeki gelişmeler oldu. Uniswap, Curve gibi platformlardaki sabitkoin kullanımına dikkat çeken Coin Metrics, USDT kullanımının bu gibi platformlar sayesinde yaygınlaştığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment