Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether, USDT ile Manipülasyon Yaptıldığını İddia Eden Araştırmaya Ateş Püskürdü

Bitcoin’in 2017 yılının sonlarına doğru yakaladığı büyük bir ralli ile 20 bin dolara çıkmasının arkasında Tether’in USDT’nin olduğunu iddia eden bir akademik araştırma, kripto para sektöründe çok geniş bir yankı uyandırmıştı.

Araştırmada, Tether ve onun stabil kripto parası USDT aracılığı ile piyasada manipülasyon yapıldığı iddia edilmiş ve bu durum çok büyük bir tartışma konusu haline gelmişti.

Konuya ilişkin bir cevap veren Tether firması, araştırmayı yapan iki kişi, John M. Griffin ve Amin Shams hakkında da ağır ifadeler kullandı. Araştırmadaki tüm bulguları reddettiğini ifade eden Tether şirketi, ayrıca Griffin ve Shams’in etik dışı bir şekilde çalışma yaptığına vurgu yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Griffin ve Shams, oldukça zayıf ve bir o kadar da çarpıtılmış iddialarla dolu bir çalışma yaptılar. Bu çalışmanın revize edilmiş hali dahi, gerçekten utan verici.”

Tether ve Bitfinex’in geçmiş dönemlerde yaşadığı sıkıntılar ve karıştığı skandallar her ne kadar kurumun itibarını çok ciddi oranda düşürmüş olsa da, yine de bu konunun önümüzdeki günlerde nereye gideceği büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment