Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den Binance İle Koordine Devasa Transfer: 3 Milyar USDT Ağlar Arası Taşındı

Hacim olarak dünyanın en büyük stablecoin’i USDT’nin ihraççısı Tether, 3 milyar USDT’nin Tron ağından Ethereum ağına taşınma işlemini ve bu işlemde Binance ile koordine çalıştıklarını duyurdu.

Tether şirketi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 3 milyar USDTyi Tron (TRC-20) ağından Ethereum (ERC-20) ağına taşıdıklarını açıkladı. Taşıma işleminin Binance tarafından koordine edildiği ve ve cross Chain (Zincirler arası) takas olarak adlandırılan bu işlem sırasında USDT’nin arzında herhangi bir değişiklik yaşanmadığı bildirildi.

Dün Reuters tarafından yayınlanan ABD’li savcıların ikiye bölündüğü ve her an Binance veya şirketin CEO’su Changpeng Zhao’ya karşı bir dava açabileceği yönündeki haberler, kullanıcıları endişelendirmişti. Bu endişeli sürecin ardından borsadan 2 milyar dolara yakın USDC çıkışı görülmüş ve Binance kısa süreliğine USDC çekme işlemlerini askıya almıştı. Öte yandan BUSD ve USDT işlemlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

Bu işlemin amacının ise yatırımcıların ellerinde tuttukları kripto para birimini destekleyen çeşitli blokzincirlerine erişim elde etmelerini ve böylece dijital varlıklarının bu diğer alternatif blokzincirlerinde kullanılmasını sağlamak olduğu söylendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!