Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Sam Bankman-Fried, FTX ve Alameda’yı Dava Etti: Dolandırıcılık Suçlaması

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) iflas eden kripto para borsası FTX, eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) ve yatırım şirketi Alameda Research’ü dava etti.

ABD New York Güney Bölgesi Mahkemesinin yayınladığı başvuru tutanağına göre CFTC, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) SBF’i dava etmesinin ardından SBF, FTX ve Alameda’yı dolandırıcılık suçlamasıyla dava etti. 

Bahamalar merkezli kripto para borsası FTX geçtiğimiz aylarda yaşadığı likidite krizi nedeniyle para çekme işlemlerini durdurmuş ve bölüm 11 yeniden yapılandırma mahkemesine başvurmuştu. Şirketin CEO’su SBF iflas üzerine görevinden ayrılmış ve yerine yeniden yapılandırma ve iflas yönetimi konusunda tecrübeli bir yönetici olan Jhon J. Ray atanmıştı.

Jhon J. Ray, müşteri varlıklarının şirketin yöneticileri ve Alameda Research tarafından şahsi ve şirket çıkarları için kullanıldığını açıklamıştı. Ayrıca, şirketi yönetiminin profesyonel iş hayatı boyunca karşılaştığı en kötü yönetim olduğunu belirtmişti.

SBF, günün erken saatlerinde ABD’nin hakkında resmi bir suç duyurusunda bulunmasının ardından Bahamalar yetkililerince tutuklandı. Eski CEO’nun yakın zamanda ABD’ye iade edilmesi olasılığı gündemde tutuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!