Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs’tan Bitcoin ve Altın Kıyaslaması: Uzun Vadede Hangisi Kazandıracak?

ABD’nin dev köklü yatırım bankası Goldman Sachs uzun vadede altının Bitcoin’den (BTC) daha yüksek performans göstereceğini öne sürdü.

Goldman Sachs 12 Aralık tarihinde yayınladığı bir araştırma raporunda, gerçek talep faktörleriyle birlikte altının uzun vadede Bitcoin’den daha iyi performans göstermesini beklediklerini açıkladı. Sachs, yatırımcıların altını bir portföy koruma aracı olarak görürken Bitcoin’e yüksek riskli bir teknoloji şirketine yatırım yapar gibi yatırım yaptıklarını iddia etti.

Raporda, altının finansal koşullara karşı çok daha duyarsız olduğu ve spekülatif olmayan kullanım alanlarına sahip olduğu buna karşın Bitcoin’in ise hala spekülatif olmayan kullanım alanları yaratmaya çalıştığı düşüncesine yer verildi. Raporda, “Sorun arayan bir çözüm” olarak bahsedilen Bitcoin’in sahip olduğu değerin gelecekteki potansiyel kullanım alanlarından geldiği bu nedenle yüksek derecede spekülatif bir tabiata sahip olduğu belirtildi.

Öte taraftan banka, her iki varlıktaki spekülatif pozisyonlarda geçen sene keskin bir düşüş yaşanmasına rağmen Bitcoin’deki %75’lik değer kaybına karşın altının marjinal bir şekilde değer kazandığına da dikkat çekti. Altının daha sıkı likiditeye ve endüstriyel kullanım da dahil daha fazla çeşitli ve geniş bir talebe sahip olduğunun altını çizen banka, bu faktörlerin altın üzerindeki baskıyı azaltması gerektiğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!