Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den İddialara Karşı Hamle: Tüm Kredi Faaliyetlerini Sonlandıracak

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından biri olan Tether (USDT), 2023’te tüm kredi faaliyetlerini sonlandırmayı planladığını açıkladı.

Tether 13 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, kripto para piyasalarına olan inancı yeniden tesis etmenin kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Şirket bu amaç kapsamında 2023 yılında rezervlerinden kredi vermeyi sonlandıracağını açıkladı. Uzmanlar sık sık güvenliği sorgulanan stablecoin ihraççısının, bu hamleyi WSJ’nin iddialarına karşılık verebilmek adına yaptığını düşünüyor.

Şirket açıklamasında, mevcut açık kredilerinin aşırı teminatlandırılmış, yüksek likiditeye sahip varlıklardan oluştuğunu ancak yine de hedeflerinin önümüzdeki sene içerisinde kredilerin tamamını geri çağırmayı ve kredi operasyonlarını sonlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca Tether, kurulduğu günden bu yana son 8 yıldır birçok FUD ile uğraştığını, işlerini profesyonel bir şekilde yönetip bu haberlerin hepsini haksız çıkarttığını dile getirdi. Tether, geçmişte şirketin rezervlerinin %70’inin Evergrande’de olduğu, şirketin %0,3 zarar ederse teknik olarak iflas etmiş olacağı ve şirketin bağımsız denetmenler tarafından denetlenmesine izin verilmeyeceği gibi iddiaların hepsini çürüttüklerine dikkat çekti.

Yapılan açıklamalar, WSJ’nin yakın geçmişte yayınladığı Tether’in müşterilerine stablecoin satmaktan çok kredi vermeyle ilgilendiği ve bu durumun likidite pozisyonunu etkileyerek olası bir itfa sonucunda başarısız olabileceğini öne süren rapordan kısa bir süre sonra geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!