Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Stabil Koin Piyasasındaki Pazar Payı Yüzde 75’lere Geriledi!

2018 yılının en tartışmalı stabil koini olarak bilinen Tether (USDT), 2019 yılında da yaptığı değişimlerle kripto para piyasasının dikkatini çekmeyi başarıyor. Tether’in başı ilk olarak 2018 yılında iddia ettiği kadar dolar rezervine sahip olmadığı söylemleri ile derde girmişti ve 2019 yılında da bu iddialar hala devam etmekte.

2018 yılının başlarından itibaren USDT neredeyse bütün stabil koin piyasasını büyük bir farkla elinde tutmaktaydı ancak yılın yarısından itibaren yavaş yavaş güç kaybetmeye başladı ve yılın son çeyreği kesinlikle Tether’in en çok kan kaybettiği dönem oldu. Ceteris Paribus isimli bir Twitter kullanıcısı da konu hakkında yaptığı açıklamada Tether’in geçtiğimiz yıl ciddi bir piyasa hacmi kaybettiğini ve bunun en çok 2018 yılının Kasım ayında yaşandığını belirtti.

Tether pazar payının büyük bir bölümü USD Coin’e, TrueUSD’ye, Paxos Standard’a, DAI’ye ve Gemini Dollar’a teslim etti. Tether hala stabil koin pazarının lideri olarak gözükmekte ve onu %9’luk pazar payı ile USDC, %7’lik pazar payı ile TUSD ve daha sonra PAX, DAI ve Gemini Dollar takip etmekte.


Stabil koin piyasası ABD’nin en büyük bankalarından birisi olan JP Morgan’ın kendi stabil kripto para birimini piyasaya süreceğini açıklaması ile biraz daha karışık hale gelse de, birçok kişi bu kripto paranın gerçek kripto para özelliklerine sahip olamayacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment