Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teksas’tan Bitcoin Madencileri İçin Teşvikleri Kısıtlayan Yasa Tasarısına Onay

ABD’nin Teksas eyaleti, Bitcoin (BTC) madencilerinin yararlandığı teşvikleri kısıtlamaya yönelik bir yasa tasarısını onayladı.

Teksas Senatosu 12 Nisan tarihinde düzenlediği oturumda, eyalette faaliyet gösteren Bitcoin madencilerinin yararlandığı teşvikleri kısıtlayan bir yasa tasarısını 30’a karşı 1 gibi ezici bir çoğunlukla kabul etti. Tasarı ilk önce Eyalet Meclisi’ne ardından onaylanırsa Teksas Valisi Greg Abbott’un onayına gidecek.

Değiştirilen yasası tasarısı, Bitcoin madencilerinin eyaletin enerji ihtiyacının arttığı dönemlerde üretimlerini kısmaları karşılığında enerji kredisi almalarını sağlıyordu. Senato, Bitcoin madencilerinin eyaletin enerji ihtiyacının arttığı dönemlerde üretimlerini kısmaları karşılığında alacakları enerji kredisinin talep programlarına katılımını %10 ile sınırlandıracak ve sektördeki vergi indirimlerini kaldıracak.

Öte yandan Texas Blockchain Council, Chamber of Digital Commerce ve Satoshi Action Fund gibi kripto lobileri, ticarette rekabete engel olduğunu öne sürerek yasa tasarısına karşı bir kampanya başlattı.

Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital’ın CEO’su Fred Thiel ise konu hakkında yaptığı açıklamada, seçilmiş yetkililerin yasaları yeterince hassas ele alamadıklarını dile getirdi. CEO, bunun yanı sıra yasa tasarısının meclis ve valinin onayından geçmesi halinde Riot Platforms gibi eyalette faaliyet gösteren madencilik şirketlerinin gelirlerinin düşeceğini öne sürdü. Ayrıca yasadan etkilenecek şirketlerin kendilerine yeni bir merkez seçebileceğini de sözlerine ekledi.

Thiel, senatonun kripto para karşıtı politikalarının olası sonuçları hakkında şu ifadeleri kullandı:

Politikacılar şu an Bitcoin ve kripto paraları offshore (denizaşırı) ülkelere itiyor. Bu da ABD’nin bu teknolojini üzerinde kontrol sahibi olmasını istemediği ülkelerin bu teknoloji üzerinde kontrol sahibi olacağı anlamına geliyor.

CEO ayrıca tasarının senatonun aksine Temsilciler Meclisi’nde çok daha çekişmeli bir oylamaya konu olacağını tahmin ediyor. CEO, meclisin senatonun aksine Bitcoin madenciliğinin olumlu yönlerini daha iyi anladığını çünkü daha fazla kripto dostu üye barındırdığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!