Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shapella Yükseltmesi ile Ether Çekimleri Başladı: An İtibariyle Ne Kadar Çekildi?

Ethereum Shapella yükseltmesinin başarıyla gerçekleşmesinin ardından yıllardır kilitli olarak bekleyen ETH’ler çekilmeye başlandı.

Ethereum Shapella yükseltmesi, dün TSİ 01.28 civarında başarılı bir şekilde gerçekleşti. Shapella’nın Ethereum ana ağına entegre edilmesinin ardından Aralık 2020′den bu yana stake edilen ETH’ler serbest kalmış oldu. Ethereum.org üzerinden sunulan bilgilere göre stake edilen ve doğrulayıcıların yıllar içinde kazandıkları staking ödülleri dahil olmak üzere toplamda 17,93 milyon ETH‘nin kilidi açıldı.

Doğrulayıcılar, ağın güvenliği nedeniyle varlıklarını tek bir seferde toplu olarak çekemiyor. Token Unlock verilerine göre Shapella’nın aktif hale gelmesinden bu yana sistemden yaklaşık 254 milyon dolar değerinde 127 bin ETH çekildi.

Verilere göre haber esnasında önümüzdeki 12 saat içerisinde çekilmesi beklenen 158 milyon dolar değerinde 79 bin ETH bulunuyor. Buna ek olarak yaklaşık 1,73 milyar dolar değerinde 868 bin ETH ise çekilmek için sırasını bekliyor.

Ayrıca sisteme ETH stake edilmeye devam ediliyor ve bu miktar azımsanmayacak bir seviyede bulunuyor. Shapella sonrası şimdiye kadar ağda toplamda yaklaşık 134 milyon dolar değerinde 67 bin ETH stake edildi.

Öte yandan şu anda 17,48 milyon ETH stake edilmiş durumda ve bu toplam arzın %15,53‘üne tekabül ediyor.

CoinGecko verilerine göre Ethereum, Shapella yükseltmesinin ile birlikte geçtiğimiz yılın ağustos ayından bu yana ilk defa 2.000 dolar seviyesine ulaştı ve haber esnasında 1.997 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!