Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaleti Bitcoin Madencilerini Koruyan Yasayı Onayladı: Artık Son Aşamada!

ABD’nin Montana eyaleti, Bitcoin (BTC) madenciliği yapmayı kolaylaştıran yasa tasarısını senatodan sonra eyalet meclisinde de oy çoğunluğu ile kabul etti.

Montana Eyalet Meclisi 12 Nisan tarihinde yapılan oturumda, geçtiğimiz şubat ayında Montana Senatosu tarafından onaylanan Bitcoin madencilik yasa tasarısını 64’e karşı 35 oyla kabul etti. Yasanın yürürlüğe girmesi için sadece Montana Valisi Greg Gianforte‘nin onayı kaldı.

Kripto para madencilerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında ayrımcı politikalar güdülmesinin önüne geçmek için hazırlanan tasarının, Vali Gianforte tarafından veto edilmesi ihtimali bulunuyor. Ancak valinin yasa tasarısının sponsoru Senatör Daniel Zolnikov ile birlikte Cumhuriyetçi Parti’ye mensup olduğunu göz önüne alındığında bu ihtimalin oldukça zayıf olduğu düşünülüyor.

ABD eyaletleri son zamanlarda Bitcoin madenciliğine politik duruşlarını netleştirme konusunda yoğun bir çaba içerisine girdi. Arkansas eyaleti, geçtiğimiz günlerde madencilik dostu yasa tasarısını Eyalet Meclisi’nin onayına gönderirken bir zamanların madencilik dostu Teksas ise çok kısa bir süre önce Bitcoin madencileri tarafından tepkiyle karşılanacak bir yasa tasarısını Senato’da onayladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!