Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaletinden Bitcoin Madenciliği Haklarını Koruyan Yasa Tasarısına Onay

ABD’nin Arkansas eyaleti, Bitcoin (BTC) madenciliği haklarını koruyan bir yasa tasarısını Senato ve Temsilciler Meclisi’nden geçirdi. 

Birçok ABD eyaleti Bitcoin madencilerine karşı politik duruşunu belirlerken Arkansas, madencilik dostu tarafta yer almış gibi görünüyor. Senatör Joshua Bryant tarafından yakın tarihte sunulan Bitcoin madencilerinin haklarını koruyan yasa tasarısı, Arkansas Senatosu ve Temsilciler Meclisi‘nde kabul edildi. Söz konusu yasa tasarısı valinin onayına sunulacak.

Temelde Bitcoin madencilerine eyalette faaliyet gösteren veri merkezi kuruluşları ile aynı hakları sağlayan yasa tasarısı, madencilerin geçerli vergileri ve ödemeleri kabul edilebilir bir para birimi cinsinden yapmasını ve bir enerji kamu kuruluşunun üretim kapasitesi veya iletim ağı üzerinde baskı oluşturmayacak şekilde çalışmasını zorunlu kılıyor.

Yasa tasarısı, Bitcoin madencilerine yüklediği sorumlulukların yanı sıra onların “herhangi bir veri merkezinin gereksiniminden farklı bir gereksinimi olmadığını” ve aynı yasalara sahip olmaları gerektiğini belirtiyor. Tasarıya göre veri merkezleri iş yarattığı, vergi ödediği ve yerel topluluklara ekonomik değer sağladığı için yararlı kabul ediliyor.

Arkansas eyaletinin Bitcoin madencilerinin haklarını savunan bu hareketi, ABD’nin Missouri, Mississippi, Montana ve Oklahoma eyaletlerinin Bitcoin (BTC) ve kripto madenciliğini korumak için yasa hazırlaması ve Montana eyaletinin bu tasarıyı kabul etmesinin ardından geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!