Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US ABD’de Yeni Banka Ortakları Bulma Konusunda Zorluk Yaşıyor

Binance’in ABD iştiraki Binance.US yaşanan bankacılık krizinin ardından ABD özelinde bankacılık işlemleri için ortak bulmakta zorluk yaşıyor.

Wall Street Journal (WSJ) konuya aşina kişilere dayandırdığı 8 Nisan tarihli haberde, Binance.US‘in ABD merkezli banka ortağı bulmakta zorluk çektiğine yer verdi. Özellikle son dönemlerde ABD’li regülatör kurumların kripto para şirketlerine yönelik artan baskılarının bu sorunlu atmosferin yaratılmasında önemli bir rol oynadığı belirtildi. Öte yandan kripto para dostu Silvergate Bank ve Signature Bank‘ın iflasa sürüklenip güven kaybetmeleri Binance’in bankacılık hizmetlerinin önünde büyük bir engele dönüştü.

Aktarılanlara göre Binance.US’in ABD’li müşterilerin dolar fonlarını tutmak için doğrudan lokal bankalara ihtiyacı bulunuyor. Borsa, son dönemde Cross River Bank ve Customers Bancorp gibi bankalardan doğrudan hizmet almak için ilişki kurmayı denese de bu yöndeki girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Binance.US sözcüsü, verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Birden fazla ABD merkezli bankacılık ve ödeme sağlayıcısı ile çalışıyoruz ve daha istikrarlı bir itibari para platformu oluşturmak ve ek hizmetler sunmak için dahili sistemlerimizi yükseltirken yeni ortakları bünyemize katmaya devam ediyoruz.

Binance.US tarafından yakın zamanda paylaşılan bir bildiride ise önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bankacılık ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına geçiş yapılacağı belirtildi. Binance.US, müşteri fonlarını şu anda Prime Trust aracılığıyla tutuyor.

Öte yandan Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından kısa bir süre önce Binance ve CEO Changpeng Zhoa’ya (CZ) karşı mevzuat ihlalleri gerekçesiyle açılan davanın birçok bankayı Binance.US ile ilişki kurma noktasında çekimser yaklaşmaya ittiği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!