Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitget Şimdi de 100 Milyonluk Web3 Fonu Duyurdu, Token Fiyatı Hareketlendi!

Kripto para borsası Bitget, Web3 projelerini desteklemek amacıyla Bitget Web3 Fonu’nu başlattığını duyurdu.

Bitget 10 Nisan tarihinde yayınladığı basın duyurusuna göre yakın zamanda gerçekleşen Hong Kong Blockchain Haftası sırasında, başlangıçta 100 milyon dolarlık olan Bitget Web3 Fonu’nu başlattığını duyurdu. Söz konusu fon, Web3 dostu girişim sermayesi şirketlerini ve seçkin Web3 projelerini desteklemek amacıyla kullanılacak.

Borsanın Web3 fonu lansmanı ile beraber “Türevin ötesine geç” stratejisine bağlı kaldığına dikkat çekildi. Ayrıca tüm dünyadaki girişim sermayeleri ve projeleri değerlendirmeye alacağının altı çizilen fonun Asya’da net bir yol haritasına ve deneyimli bir ekibe sahip projelere öncelik sağlayacağı aktarıldı.

Kendi kendisini finanse ettiği söylenen fonun lansmanı hakkında Bitget Genel Müdürü Gracy Chen şu ifadelerde bulundu:

Mevcut ayı piyasasına rağmen Bitget gelecek vaat eden ve yenilikçi projeleri BUIDL’e odaklanarak desteklemekte ve Web3 ortamının geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Web3 alanının hızla geliştiğini görebiliyoruz ve birçok proje, bu tür bir gelişmeyi daha da ilerletmek ve Web3’ü bir zamanlar Web2’nin olduğu gibi gerçekten küresel bir fenomen haline getirmek için desteği hak ediyor. Analistlerden oluşan ekibimiz proje seçimi için kriterleri belirledi ve bu kriterlere sıkı sıkıya bağlı kalacak.

Mevcut durumda geçtiğimiz günlerde borsaya 10 milyon dolarlık stratejik yatırım yapan Dragonfly Capital dahil olmak üzere Foresight Ventures, Dragonfly Capital, SevenX Ventures, DAO Maker ve ABCDE Capital gibi birçok girişim sermayesi şirketinin ortaklık için 100 milyon dolarlık fona talepte bulunduğu belirtildi.

Coingecko verilerine göre borsanın yerel token’ı BGB, fonun duyurulmasıyla birlikte 0,41 dolar seviyelerinden 0,477 dolar seviyelerine kadar %16’lık bir yükseliş yaşadı. Günün en çok yükselen altcoinlerinden biri olan BGB, yazım esnasında 0,457 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!