Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos Kurucu Ortağı, Yaşadıkları Sıkıntılı Süreci Anlattı

Tezos projesinin pek de fazla medyatik olmayan kurucu ortağı Arthur Breitman, yaptığı açıklamada projenin geçtiği tozlu ve sıkıntılı yollardan bahsetti.

Şu anda işlem hacmine göre dünyanın en büyük 18. kripto para projesi olan Tezos, yaşadığı çeşitli sıkıntılar ve yönetimsel problemler nedeniyle yatırımcısını geçmiş dönemde kızdırmıştı. 2017 yılında, o dönem ICO’ları için bir rekor olan 232 milyon dolarlık bir fon toplamayı başaran firma, daha sonra ise yönetimsel çapta yaşanan ihtilaflar ile birlikte, istediği çıkışı yapmayı başaramasa da, en sonunda mainnet açılışını yaparak işlem görmeyi başardı.

Breitman, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Ben öyle büyük ve şaşalı açıklamalardan pek de haz etmiyorum. Herkes zaten Tezos olarak main neti açmak için çalıştığımız biliyor. Biz biraz daha düşük profil tutmak istiyoruz. Bu biraz da kültürel bir şey. Fransız olarak, bir Amerikan’ın yaşadığı şaşayı istemiyorum ve bunu da talep etmiyorum. Onun yerine, kalabildiğim kadar düşük profil kalmayı tercih ediyorum.”

SEC’in XTZ’yi bir senet olarak görmesinin ve yaşanan çeşitli sıkıntıların ardından projenin mahvolma noktasına geldiğini de kabul eden Brietman, aynı zamanda vakfın yöneticileri ile yürütülen dava sürecinin de projeyi çok olumsuz etkilediğini belirtti.  Breitman, sözlerini işe söyle sonlandırdı:

Tüm bu yaşanan süreçler çok yorucuydu. Kişisel haklılıklar ya da ihtilaflar bir yana, bu süreçten en fazla etkilenen kesinlikle teknolojinin kendisi oldu. Bundan dolayı o dönem çok üzgündüm.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment