Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos’un Kurucularından Kathleen Breitman Proje Hakkında İyi Haberler Verdi

Kendi kendini yöneten bir Blockchain protokolü olan Tezos‘un kurucu ortaklarından Kathleen Breitman son zamanlarda projeye musallat olan davalara rağmen platforumun birkaç hafta içerisinde hayata geçirileceğini duyurdu. Bu açıklama ise 17-18 Şubat tarihlerinde düzenlenen UCLA Blockchain Lab’s Cyber Days konferasında gerçekleşmişti.

Tezos, 2017 Temmuz ayında düzenlenen ICO‘sunda yeni bir rekor kırarak tamı tamına 232 milyon $ toplamıştı. Proje o zamandan beri ABD menkul kıymetler ve borsalar komisyonu (SEC)’nun çıkarmış olduğu düzenlemelere uyup uymadığı gerekçesiyle soru işaretleri yaratmıştı. Bunun sonucunda ise sıkı bir gözlem altında tutulmasına ek olarak projenin alehinde birçok dava açılmıştı.

Yapılan ithamlardan bazılarında şirket, yatırımcılara ICO sırasında senetlere bağlı olan koinler satmak ile suçlanmakta. Aynı zamanda şirket bu koinleri SEC’ye kayıt ettirmediği için bu bir tür menkul kıymetler dolandırıcılığı yaptıkları anlamına gelebilmekte.

Buna rağmen gerçekleşen UCLA konferansında açıklama yapan Kathleen Breitman bu projenin bir kaç hafta içerisinde hayata geçeceğinin sözünü vererek “tezzies” koinlerinin (XTZ) yasal sorunlara rağmen kendi kuralları çerçevesinde çıkacağınıda söyledi ve ekledi:

“Bir şeylerin artık ilerlemesi lazım. Bu yapılanlar adil değil ama bizim kodu artık hayata geçirmemiz gerekiyor.”

Son olarak Tezos’nun yönetimi hakkında ilginç bir bilgi vermek gerekirse projenin yönetimi aslında ikiye ayrılmış durumda, Kathlein Breitman ve kocası Arthur Breitman projenin kaynak kodunu yönetirken, Tezos Vakfı ise ICO sırasında toplanmış olan bütün fonları yönetmekle görevli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment