Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos’un Betanet’i Sonunda Çıktı

Tezos Vakfı, o çok merakla beklenen beta ağını sonunda çıkardı ve yapılan resmi açıklamada bu hamlenin, proje açısından tam bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.

Tezos’un yaptığı resmi açıklamaya göre ekip betanetin ilk bloğunu tamamladı ve ağ üzerinde gönderimler artık yapılmaya başlandı. Tezos ekibi, ayrıca kullanıcıların da üç hafta içinde blokları onaylamaya başlayacağının da müjdesini verdi.

Açıklamada ayrıca kullanıcılara bu ilk dönemlerde tokenlerin güvenliğinin sağlanması için ekstra dikkatli olmaları gerektiği yönünde de uyarılar yapıldı. Tezos firması, kullanıcıların tokenlerinin çalınması ya da kaybolması durumunda bir şey yapamayacaklarını da bir kez daha üstüne basa basa ifade etti.

Ekip ayrıca  betanet’in ardından daha geniş kapsamlı ağın da gelecekte çıkacağının müjdesini de vermeyi ihmal etmedi.

O dönem için rekor olan 232 milyon dolarlık ICO’sunu Temmuz 2017 itibari ile tamamlayan Tezos, o günden bu yana çeşitli anlaşmazlıklar, mahkemeler ve ayrılıklar ile gündeme geldi. SEC ile yaşanan uyuşmazlık sorunları firmayı davalık ederken; Amerikan yasalarına göre senet olan Tezos tokenlerinin bu sebeple SEC’e kaydolup işlem görmesi gerektiğini iddia eden yetkililer, bu yüzden Tezos’u mahkemeye verdi.

Platform ayrıca ICO sonrasında yatırımcılara verilecek tokenlerin gecikmesi sebebiyle de ciddi bir eleştiri aldı. ICO sonrasında Tezos kurucuları karı koca Arthur ve Kathleen Brietman çifti ile Tezos vakfı yönetim kurulu başkanı Johann Gevers arasında yaşanan gerilim ve anlaşmazlık, bu gecikmeye neden olmuştu.

Arthur Brietman Nisan ayında SEC tarafınan 20 bin dolarlık ceza ve 2020 yılının sonuna kadar broker aktivitelerinden yasaklama şokuyla karşılaşmış ve buna sebep olarak da Brietman’ın Tezos’un iş aktivitelerini saklaması gösterilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment