Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

The Graph (GRT) 2023 Yol Haritasını Yayınladı: Katman 2 Geçişi İle İşlem Maliyetleri Yüzde 3.000 Azaltılacak

2018 yılından beri kripto para piyasalarında işlem gören kripto para birimi The Graph (GRT), 2023 yılında hayata geçirilecek yol haritasını topluluğa sundu.

The Graph ekibi tarafından yakın tarihte 2023’e ait iddialı bir yol haritası açıklandı. Host Service, Firehouse, Alt Akışlar ve Arbitrum One ile GRT protokolünü katman 2’ye taşıma olmak üzere toplamda 4 başlık altında şekillenen bu yol haritası GRT yatırımcılarını heyecanlandırdı.

Başlıklar arasında en önemli iki tanesinden biri olarak görülen Host Service, GRT’nin diğer blockchainler ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Aslında 2019 yılında tanıtılan ve o günden bu güne geliştirilen algoritmaya süreç içerisinde yenilikler eklendi. 2023 yılında aktif olarak kullanıma sokulması planlanan Host Service özelliği Ethereum (ETH), Near Protocol (NEAR) ve Cosmos Hub (ATOM) gibi büyük ağlar dahil olmak üzere 31 farklı blockchain’i destekleyecek şekilde büyütüldü. Bu büyük çaplı ağ entegrasyonu sayesinde GRT’nin kullanım talebinde yüksek artışlar yaşanması bekleniyor.

Yol haritasındaki ikinci önemli konu olarak görülen Arbitrum One ile GRT protokolünü katman 2’ye taşıma olarak adlandırılan başlık, GRT işlem maliyetlerini %3.000 oranında azaltma potansiyeli taşıyor. Halihazırda Ethereum (ETH) ağının yüksek işlem ücretleriyle boğuşan projenin geliştiricileri ve kullanıcıları için gerekli etkin çalışma ortamını sunamadığı biliniyor. Fakat bu noktada Arbitrum One ile sağlanacak olan geçiş GRT ağını büyütmek ve geliştirmek için büyük bir potansiyel sağlayacak.

Örnek olarak bakıldığında halihazırda bir geliştiricinin Ethereum ağındaki GRT ile işlem ücretine 3 dolar ödediği bir durumda protokol tarafından sağlanacak bu katman 2 geçişi ardından aynı işleme 0,10 dolarlık bir ödeme yeterli olacak. Bu ucuz maliyetli yapının, daha fazla geliştirici ve küratörü GRT ağında çalışmaya teşvik edeceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!