Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TerraClassicUSD (USTC) Yeniden Sabitliğini Kazandıracak Öneri İle Yükselişe Geçti: Son 24 Saatte Yüzde 40’a Yakın Artış

Terra (LUNA) geliştiricisi tarafından TerraClassicUSD’nin (USTC) tekrardan sabitliğini kazanması için sunulan öneri, fiyatta %40’a yakın yükseliş getirdi.

Çöküşten önce yaklaşık 40 milyar dolar piyasa değeri olan Terra’nın yerel stablecoin’i UST, dönüşümün ardından USTC olarak adlandırılmıştı. 9 Ekim tarihinde Medium hesabından paylaşım yapan Terra geliştiricisi Tobias Andersen’in USTC’yi tekrardan 1:1 olacak şekilde dolara sabitleme önerisini yayımlamasının ardından kripto para, yükseliş yaşamaya başladı.

Andersen öneride, mevcut yakım mekanizmalarına ve staking ödüllerine ek olarak bölünmüş havuzlar gibi yeni özellikler ekleneceğini belirtti. Geliştirici, kripto parada yaşanan volatiliteyi azaltarak USTC’yi tekrardan yukarı yönlü fiyatlamayı amaçlıyor. Öneride yer alan bölünmüş havuzlar özelliği, ağı kullanarak yeni tokenlar üretilmesine imkan sağlayacak.

Birçok yorumcunun önerinin net olmadığını belirtmesi üzerine geliştirici, daha detaylı bilgiyi yakın zamanda paylaşacağını duyurdu.

Ayrıca bir Twitter kullanıcısına cevap veren Andersen, daha önceki “sabitleme” şekli olan “LUNC üretme mekanizmasını” artık kullanmayacaklarını söyledi.

Yazım esnasında son 24 saatte %38’e yakın yükseliş yaşayan ve 0,041 dolardan işlem gören kripto paranın tekrardan sabitliğini kazanması için yaklaşık 24 katına çıkması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!