Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

The Sandbox (SAND), 50 Milyon Dolarlık Metaverse Geliştirme Programını Açıkladı

The Sandbox (SAND), proje hızlandırma şirketi Brinc ile iş birliği kurarak birçok metaverse start-up’ına yatırım yapmak amacıyla 50 milyon dolarlık “Accelerator” programını açıkladı.

26 Ocak tarihinde paylaşılan basın bültenine göre, 2022 yılının 2. çeyreğinde başlatılması planlanan programın 3 yıl içerisinde 40 ila 50 arası projeye katkıda bulunması hedefleniyor.

Program kapsamında kabul edilen start-up’lar 250 bin dolara kadar yatırım alabileceği ve 150 bin dolarlık SAND token ve LAND arazisi airdroplar’ı düzenleneceği bildirildi.

Başvuruların başladığını bildiren The SandBox, metaverse ekosisteminin büyümesine ve genişlemesine katkıda bulunabilecek yeni girişimleri desteklemek amacıyla bu programı başlattığını açıkladı. Ayrıca; sanat, koleksiyon, kültür, eğlence, oyun, medya ve içerik alanlarında öncü olmayı planlayan blockchain girişimlerinin başvurmasını tavsiye etti.

The Sandbox’ın kurucu ortağı Sebastien Borget bir basın açıklamasında:

Sandbox’ın metaverse Accelerator” programı, yeni nesil girişimcilerini destekleme konusunda sürekli yapmış olduğumuz yatırımların önemli bir genişlemesidir. Hayal gücü, fikirler ve sıkı çalışma ile dünyanın her yerinden startup’lar vizyonlarını gerçekleştirebilecek ve toplumsal etki yaratabilecek.

dedi.

Programa destek olan proje hızlandırma şirketi Brinc’in CEO’su Manav Gupta yaptığı açıklamada:

Metaverse sayesinde dijital deneyimler geliştikçe iş veya eğlence amaçlı seyahatlerden kaynaklı karbon salınımının daha azalacağını düşünüyorum.

ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!