Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thodex Çalışanı Borsada Parasının Kaldığını Açıkladı

Kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve borsa çalışanı olan 6 şüpheli, serbest bırakıldı. Çalışanlardan biri, borsada kendisinin de parasının kaldığını ve mağdur olduğunu söyledi.

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 şüpheliden 6’sı, Anadolu Adalet Sarayında serbest bırakıldı. AA’nın haberine göre şüphelilerin Thodex’e ilişkin verdikleri ifadeler belli oldu.

İçeride 15.000 lirası vardı

Üniversite öğrencisi olduğu aktarılan A.M.K. adlı bir şahıs, Thodex’te müşteri hizmetleri danışmanı olarak çalışıyordu. Borsadaki hesabında 15.000 lira civarında para olduğunu söyleyen A.M.K., şöyle konuştu:

“Ben de mağdurum. Yönetimden bize gelen talimatlara göre biz de müşterilere cevap veriyorduk. Şirket sahibinin yurt dışına çıkışını haberlerden öğrendim. Benim 13-14 aylık çalışma dönemimde sistem geçici olarak 2-3 saatliğine bakıma alınmıştır.

Kullanıcılar son bir haftadır altcoini çekemiyorlardı. Şikayetler geliyordu. Son bakım bilgisi 17:30’da bize bildirildi. Saat 20:00 civarında başlatıldı. Süreç rutin bir bakım süreci olduğundan şüphelenecek bir durum yoktu.”

Şirkette sosyal medya uzmanı olarak çalışan S.Ş. adlı bir diğer şüpheli, borsada hesabının olduğunu ama içinde 50 liranın bile olmadığını söyledi.

Serbest bırakılmalarına itiraz edildi

Şüphelilerin bir kısmı, borsadaki işlemlerin “teknik kısmı” ile ilgili bilgi sahibi olmadığını, kendilerine yöneltilen nitelikli dolandırıcılık suçunu kabul etmediğini söyledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex kullanıcılarından gelen ihbarlar üstüne konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, soruşturma kapsamında gözaltına alınan bu 6 şahsın serbest bırakılmasına itiraz ederek, Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği yazıda şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkmasını talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!