Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Haziran Ayında NFT Platformunu Piyasaya Sürecek

Kripto para borsası Binance, Binance NFT platformunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Platformun piyasaya çıkış tarihi olarak haziran ayı gösterildi.

Binance, yeni platform ile dünyanın dört bir yanındaki sanatçıları, kreatörleri ve kripto meraklılarını bir araya getirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte, kullanıcılara yüksek likidite ve minimum ücretler vadediliyor.

Binance NFT Başkanı Helen Hai, Binance blockchain altyapısı ve topluluğu tarafından desteklenen dünyanın en büyük NFT platformunu sağlamak istediklerini belirtiyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, “Binance, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor ve bu kullanıcıların birçoğu hızla büyüyen NFT alanına erişebilecek.” dedi.

Binance NFT nasıl çalışacak?

Platform, iki ana kategoride hizmet verecek. Birincisi, çok rağbet gören iş birlikleri için “Premium Events”; ikinci kategori ise günlük kullanıcılara yönelik, düşük ücretli “Trading Market” adını alacak.

Kullanıcılar, premium koleksiyonlardan yüzde 90 oranında getiri elde edecek. Aynı zamanda kullanıcılar, oluşturdukları NFT’leri Trading Martket’te açık artırmaya sunabilirler. Bu işlem için yüzde 1 oranında işlem ücreti alınacağı belirtilirken kullanıcılar bir sonraki işlemlerinde yüzde 1’lik telif ücreti alacak.

Binance NFT, Binance.com ile aynı hesap sistemini paylaşacak ve kullanıcılar her iki platforma erişebilecek.

NFT platformları ne durumda?

Non-fungible token olarak bilinen NFT’ler, biricik, özgün olmaları ve takas edilememeleri ile kullanıcılar için cezbedici hale geldi. Milyon dolarlara satılan NFT’ler olurken bu tokenların pazaryerleri de büyüme gösterdi.

DappRadar’a göre, en büyük hacme sahip olan NFT platformu 533 milyon dolarla NBA Top Shot oldu. Bu platformu; OpenSea, CryptoPunks, Rarible ve Sorare takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!