Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Google’da “Bitcoin” Aratmak Hiç Olmadığı Kadar Popüler

Türkiye’de Google’da ‘Bitcoin’ ve ‘btc try’ gibi terimler için yapılan aramalar, popülerlik bakımından tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaşmış durumda. Dünya genelindeki sayılar ise henüz 2017’dekinin gerisinde.

Google Trends verilerine göre “Bitcoin” kelimesi için yapılan aramaların popülerlik düzeyi, 2017’deki seviyenin iki katına ulaşmış durumda. Arama hacimlerinin ve genel olarak kripto para piyasasının büyümeye başladığı dönemler, zaman olarak örtüşüyor.

turkiye-bitcoin-google-arama

Dünya genelinde hala 2017’nin altında

AppFigures verilerine göre Türkiye’nin en popüler mobil finans uygulamaları arasında kripto para alım-satım platformları yer alıyor.

Chainalysis’in hesabına göre ülkemizde Şubat-24 Mart 2020 tarihleri arasında 7 milyar lira olan kripto hacminin, bu yılın aynı döneminde 218 milyar liraya çıkmış olması, Google Trends’deki ve App Store’daki popülariteyi destekler nitelikte.

“Bitcoin” kelimesi için Dünya genelinde yapılan aramalara bakıldığında ise bu terimin geçmiş verilerle kıyaslandığında, 2017’deki kadar popüler olmadığı görülüyor. Dünya genelindeki Google aramalarında gösterilen ilgi bakımından zirveyi Nijerya çekerken onu Güney Afrika, Avusturya, İsviçre ve Slovenya izliyor.

dunya-geneli-bitcoin-kripto-para-google

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!