Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

THODEX CEO’sunun Ağabeyi: “Bizi de Vurup Gitti”

THODEX CEO’su Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer, “Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım.” dedi.

Bu hafta borsadaki işlemleri durduran ve İnternet sitesini kapatan THODEX’in CEO’su Faruk Fatih Özer’in ağabeyi, Hürriyet’e konuştu:

“Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Ben de şirkete gelip giderdim. Hakkımda bir soruşturma var mı bilmiyorum.

Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir. Ben de gelişmeleri televizyonlarda takip ediyorum. Kardeşim yurt dışına gitmiş. Ona bir-iki gündür ulaşamıyorum. Ne olduğunu anlamadım.”

Hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla gelen şikayetlerin ardından Thodex yöneticileri ve Faruk Fatih Özer hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılıktan gelen açıklama şu şekilde:

“Thodex adı verilen kripto para borsasında gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın mağduriyetine yol açtığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, adı geçen sistem kapsamında gerçekleşip suç teşkil eden tüm eylemlerin tespiti ve failler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Polis ekipleri, dün Başsavcılığın kararıyla Thodex merkezinde arama başlatıp bazı belgelere el koydu. Faruk Fatih Özer, aynı gün bir açıklama yapıp “Birkaç gün içinde Türkiye’ye döneceğini” söyledi.

THODEX’in 2 milyar dolarlık vurgun yaptığı iddia edilirken, borsanın varlıklarının değeri henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!