Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thodex Davasında Karar Çıktı: Kurucu Faruk Fatih Özer Hakkında Rekor Ceza!

Binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandıran Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Arkasında binlerce mağdur bırakan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Fatih Faruk Özer’in 7’si tutuklu 21 sanığın yargılandığı Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada, cezası kararlaştırıldı. Kırmızı bülten ile aranırken Arnavutluk’ta yakalanarak Türkiye’ye iade edilen Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Söz konusu duruşmada Faruk Fatih Özer, kardeşi Serap Özer, Cem Uzunoğlu, Onur Can Gündüz ve Mesut Can Arbaz yer aldı. Ayrıca tutuklu sanık Güven Özer ve tutuklu sanık Ergün Acar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya dahil oldu.

Dava savcısının hazırladığı 22 sayfalık raporda, 2017’de hizmete başlayan Thodex’in 400 bin lira sermayesi olduğu ve şirketin en baştan beri kullanıcıları aldatmak ve dolandırmak üzere hareket ettiği belirtildi.

Raporda ayrıca borsa üzerinden alınıp-satılan varlıkların reel bir karşılıklarının olmadığı ve 2.027 mağdurun toplam zararının 257 milyon lira olduğu ifade edildi.

Duruşma 11 saat sürerken Faruk Fatih Özer, suç örgütü kurmadığını ve şirketin yalnızca iflas ettiğini söyledi. Özer şu ifadelere yer verdi:

Thodex yalnızca bir şirket ve iflas etti. Thodex de suç örgütünden bahsedilmez. Dünya üzerindeki tüm kurumları yönetebilecek kadar zekiyim. Bu 22 yaşında kurduğum şirketten belli. Suç örgütü kuracak olsam bu kadar amatörce hareket etmezdim. Söz konusu olan dosyada şüpheli olanların 2 seneden fazladır mağdur olduğu ortada. İllegal faaliyetlerin içinde bulunacağımı kabul etmeyeceğim. Ben Arnavutluk’ta cezaevindeyken dahi müştekilere ödeme yaptım.

Faruk Fatih Özer ve sanıklar, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından kaynaklı toplamda 12 bin 164 yıldan 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!