Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thomson Reuters Blockchain İçin Özel Patent Aldı

Ana akım medya şirketlerinden Thomas Reuters, Blockchain tabanlı bir kimlik yönetim sistemi için patent almayı başardı.

ABD‘deki Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan bildiriye göre Reuters, 22 Aralık 2015’ten beri geliştirdiği Blockchain tabanlı sistemin patentini aldı.

Reuters tarafından geliştirilen bu sisteme belli başlı kaynaklardan veri aktarılıp bir kimlik oluşturulabiliyor. Bu veriler daha sonra bir token haline getirilip saklanıyor ve böylece dijital bir kimlik oluşturulmuş oluyor.

Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan belgelere göre bu sistem yalnızca tek bir metotla işlemiyor. Öyle ki bu sistemde birbirinden fazla varyasyonlar görülebiliyor. Bunlardan birinde kimlik verilerini bir araya getirebilmek için akıllı kontrat teknolojisinden faydalanılıyor.

Reuters tarafından geliştirilen bu sistem görünüşe göre 38 farklı şekilde kullanılabiliyor. Bu farklı kullanım şekillerinin büyük ölçüde kimlik doğrulamayla ve kimlik yetkileriyle ilgili olduğunu söyleyebiliriz.

Konu hakkında yayınlanan açıklamalara göre günümüzdeki gelişmiş teknolojiler sayesinde pek çok farklı kimlik taklit edilebiliyor ve geleneksel kimlik sistemleri, bu gibi sahtekarlıkların önüne geçme konusunda yetersiz kalıyorlar.

Crunchbase gibi kaynaklara göre Reuters’ın sahibi olan Thomson Reuters yılda 8.4 milyar dolar değernde gelir elde ediyor. Şirket son aylarda kripto para ve Blockchain teknojileriyle ilgili çeşitli çalışmalar yürütmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment