Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tim Draper: Kripto Para Birimleri, İtibari Para Piyasasının Yarısını Tüketecek

Bitcoin son zamanlarda yaşadığı iki haftalık düşüş sonucunda, 2018 yılının başında sahip olduğu toplam piyasa hacminin %80 civarında gerisinde kaldı. Neredeyse bütün kripto para birimlerinin yakalandığı düşüş bir çok uzmanı ve kripto para analistini korkuturken, kripto para milyarderi Tim Draper, katıldığı bir konferansta yaptığı açıklamalarına bakılırsa durumdan pek korkmuş gözükmüyor.

ABD tarafından yapılan açık arttırmada milyonlarca dolarlık BTC alıp, daha sonra değerin fırlaması ile milyarder haline gelen Tim Draper, itibari para sahiplerinin yarısının eninde sonunda kripto para birimlerine geçiş yapacağını ifade etti. Las Vegas’ta yapılan bir konferansta konuşan Draper, Bitcoin’in, insanların kripto para birimleri ile neye yatırım yapmak isterlerse ona yatırım veya kolayca harcama yapabilecekleri yeni para piyasasına öncülük yapacağını vurguladı.

Kripto para piyasası şu sıralar 130 milyar dolar civarında bir değere sahipken, itibari para piyasası ise 86 trilyon gibi bir değere ev sahipliği yapıyor. Draper’e göre kripto para birimleri, itibari para birimlerine göre daha kullanışlı ve daha az soruna sahip ki bu en azından Draper’a göre 43 trilyon dolarlık yatırımın, kripto para sektörüne geçiş yapacağı anlamına gelmekte.

”Demek istediğim, sadece bununla bile, sadece size daha ucuza mal olması sayesinde bile, bu insanlar için daha iyi olacak. Bu yüzden (insanlar) kripto paralara geçiş yapacak ve – itibari para dedikleri – politik para biriminden uzaklaşacaklar.”

Draper daha önce yaptığı fiyat tahminlerinde, Bitcoin’in değerinin 2022 yılında 250.000 dolara kadar yükseleceğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment