Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IŞİD’i Finanse Etmek İçin Bitcoin Kullanan Kadın, 20 Yıl Hapis Cezası Alabilir

Pakistan uyruklu Amerikan vatandaşı bir kadın, IŞİD terör örgütünü finanse etmek için Bitcoin gönderdiğini kabul ettikten sonra, 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmakta.

27 Yaşındaki New York Sakini, 20 Yıl Hapis Cezası Alabilir

27 yaşındaki Zoobia Shahnaz, yargılandığı federal mahkemede hileli bir şekilde aldığı 22.500 dolarlık krediyi ve bir kaç kredi kartını, toplamda 62.000 dolar değerinde fon toplamak için kullandığını itiraf etti. Toplanan fonlar ise daha sonra küresel çaptaki IŞİD şirketlerine gönderilmek için Bitcoin veya başka kripto para birimleri almak için kullanıldı.

Shahnaz, savcılarla anlaşmaya vararak itirafçı oldu ve suçunu detaylı bir şekilde anlattı. Özellikle ABD yargısında suçlu genellikle daha üst kademelerdeki kişileri ele vermek için savcılarla anlaşmaya varabiliyor ve bu şekilde cezasından düşürülmesini sağlayabiliyor. Ancak savcılarla anlaşma yapmasına rağmen, Shahnaz’ın alacağı ceza federal hapishanede 20 yıl geçirmek olabilir.

Shahnaz geçtiğimiz 2017 yılının Temmuz ayında JFK havalimanından Pakistan‘a kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Kripto para birimleri ile terör örgütü finansmanı, özellikle 2017 yılının Aralık ayında kripto paraların ana akım medyada çok fazla yer edinmesinden sonra ciddi bir artış yakalamıştı. Shahnaz bu konuda yakalanan bir örgüt üyesi olsa da, terör örgütleri özellikle Monero gibi gizlilik odaklı kripto para birimlerini kullanarak rahatlıkla finansman ve para aktarımı yapabilmekte.

Geçtiğimiz tarihlerde Suriyeli bir grubun, finansman sağlamak adına Sadaka Koin isimli bir proje başlattığı bile gündeme düşen haberler arasında yer almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment