Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Timothy Peterson Açıkladı: Bitcoin Ağustosta 10.000 Doları Aşacak Mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin uzun bir süreden beri 9.000 dolarda sıkışıp kalmanın sıkıntılarını yaşıyor. Birçok analist özellikle Temmuz ayı itibariyle bu durgunluğun biteceğini ve fiyatta rekor yükselişler görüleceğini vurgulasa da beklentiler gerçekleşmedi.

Bitcoin Ağustos Ayında 10.000 Doları Aşacak

Önde gelen kripto para analistlerinden birisi olan Timothy Peterson ise Bitcoin için bekleyişin artık bitmiş olabileceğine değindi. Twitter üzerinden yayınladığı teknik analizinde Bitcoin’in önümüzdeki ay içerisinde %90 ihtimalle 10.000 dolar direncini kıracağını belirten Peterson, bunu grafikle de anlattı.

Peterson’a göre Bitcoin yukarıdaki grafikte yeşil ile gösterilen çizginin üzerine çıkacak ve bu sarı çizgiye yani 11.000 dolar bölgesine yönelik yükselişi tetikleyecek. Analist çizginin üstüne çıkılma tarihini de 16 Ağustos ile 23 Ağustos arası olarak paylaştı.

Eğer lider kripto para birimi Bitcoin gerçekten de analistin tahmin ettiği gibi söz konusu tarihlerde 10.000 doların üzerine çıkabilirse, analistin diğer tahminleri öne çıkmaya başlayabilir. Bunun yanı sıra 10.000 dolardaki psikolojik direncin kırılması, analistin tahminlerinden de ötede bir yükseliş elde edilmesini sağlayan FOMO’yu tetikleyebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment