Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan İkinci Çeyrekte Rekor İşlem Geliri!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan JPMorgan Chase ikinci çeyrekte rekor işlem geliri elde etti.

ABD’nin finans devlerinden JPMorgan bugün ikinci çeyreğe ilişkin raporunu yayınladı ve rekor miktarda işlem geliri elde ettiğini açıkladı. Yayınlanan bu rapor JPMorgan’ın çoğu analistin şaşırtarak beklenenden birkaç milyar dolar daha fazla gelir elde etti.

CEO’sundan Olumlu Yorumlar

Bundan birkaç yıl önce Bitcoin’in bir “sahtekarlık ürünü” olduğunu söyleyen Jamie Dimon, JPMorgan’ın ikinci çeyrekteki performansından şimdilik memnun gözüküyor. Fakat Dimon konu hakkında yaptığı açıklamalarda gelecekteki belirsizliklere değinmeyi ihmal etmiyor. Kendisinin konu hakkındaki yorumları şu şekilde:

“Makroekonomik düzeyde olumlu gelişmeler yaşanmış olsa ve devlet etkili adımlar atmış olsa da ekonominin gidişatı hala belli değil. Ama bilançomuz gayet iyi durumda olduğu için bu fırtınalı dönemlerde güvenli bir liman olarak ayakta kalabiliriz.”

JPMorgan Chase bu fırtınalı dönemi gerçekten iyi atlatmış gibi görünüyor. Bankanın yayınladığı bilgilere göre JPMorgan geçtiğimiz çeyrekte 33 milyar dolarlık gelir elde etti. Böylece JPMorgan’ın 30 milyar dolarlık gelir elde edeceğini öngören birçok analist yanılmış oldu. JPMorgan ayrıca bu işlem geliriyle birlikte yeni bir rekor kırdı.

JPMorgan Chase yetkilileri ikinci çeyreğe ilişkin bu raporu yayınladıktan sonra JPMorgan’ın hisseleri de değer kazanmaya başladı. Güncel veriler JPMorgan’ın hisse fiyatının gün başından beri yüzde 1.43 oranında arttığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment