Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finans Devi PayPal Kripto Para Dünyasına Giriyor

Finans devi PayPal geçtiğimiz aylarda Avrupa Komisyonu ile iletişime geçerek kendi kripto parasını geliştirdiğini açıkladı.

PayPal 2014 yılından beri Coinbase gibi şirketlerle de işbirliği yaparak kripto para dünyasında aktif olarak rol oynuyor. Şirket geçtiğimiz yıl da Facebook’un geliştirdiği Libra aldı dijital para projesine katılmış ancak Ekim 2019’da bu projeden ayrıldığını açıklamıştı.

Görünüşe göre bu finans devinin dijital ve kripto paralarla ilgili çalışmaları görünenlerle sınırlı değilmiş. PayPal’ın mart ayında Avrupa Komisyonuna gönderdiği bir mektup, şirketin kendi kripto parasını geliştirmeye başladığına işaret ediyor.

Yeni Kripto Para Projesi

PayPal, geçtiğimiz aylarda Avrupa Komisyonuna gönderdiği bu mektupta “kripto-varlıkların gelişimini yakından takip ettiğini” ve kripto paralara yönelik yeni hizmetler ve ürünler geliştirmek için ciddi “adımlar atmaya başladığını” belirtiyor.

PayPal tarafından gönderilen mektuptan bir kesit

Bu noktada PayPal’ın Avrupa Komisyonuna durduk yere mektup göndermediğini de belirtmek gerekiyor. Avrupa Komisyonu Aralık 2019’da kıta genelindeki kripto para regülasyonlarıyla ilgili danışmanlık almaya başlamış, bu doğrultuda PayPal gibi birkaç farklı şirketle iletişime geçmişti. PayPal da mart ayında Komisyonun bu talebini yerine getirip kripto paralarla ilgili bir mektup gönderdi.

Kripto paralarla ilgili kendi çalışmalarını yürüttüğünü açıklayarak PayPal, Avrupa Komisyonunun sorusunu da yanıtlayarak bu alanda yapılacak yasal regülasyonları da desteklediğini belirtti. PayPal’in Avrupa Komisyonuna gönderdiği mektuptan bir kesiti şöyle paylaşabiliriz:

“Bir yandan bu teknolojilerle ilgili yeniliklerin önünü açacak bir yandan da konuyla ilgili belirsizlikleri giderecek olan regülasyonlar sektörün büyümesine katkıda bulunabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment