Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tinder Dolandırıcısı Simon Leviev: Servetimi Bitcoin Sayesinde Kazandım

Tinder dolandırıcısı olarak tanınan Simon Leviev, servetini bitcoin’e (BTC) erken yatırım yaparak kazandığını ve meşru bir iş adamı olduğunu söyledi.

Netflix tarafından 2 Şubat tarihinde yayınlanan “The Tinder Swindler” belgeselinde Tinder uygulamasından tanıştığı kişileri yüz binlerce dolar dolandırdığı iddia edilen ve gerçek adı Shimon Hayut olan Leviev, ilk defa Inside Edition‘a röportaj verdi. Leviev, röportajda meşru bir iş adamı olduğunu ve servetini bitcoin’e erken yatırım yaparak kazandığını söyledi.

Lüks otel konaklamalarını ve özel jet uçuşlarını içeren lüks yaşam tarzını nasıl finanse ettiği sorusuna “Ben meşru bir iş adamıyım.” diyen Leviev ayrıca;

2011 yılında bitcoin aldım. O zamanlar bir değeri yoktu ancak şimdi ne kadar değerli olduğunu söylememe gerek yok.

yanıtını verdi.

Tinder dolandırıcısı olduğu yönündeki suçlamaları reddeden Leviev, toplumun yarattığı bu “canavar” olmadığını söyledi. Belgeselde yer alan kişilerin dolandırılmadığını ve tehdit edilmediğini söyleyen Leviev, bu kişilere üzülüp üzülmediği sorusuna üzerine;

Yapmadığım bir şey için üzülüyor muyum? Hayır. Başıma gelenler için kendimi kötü hissediyorum. Adımı temize çıkarmak ve dünyaya bunun doğru olmadığını söylemek istiyorum.

dedi.

Tanıştığı kişilere “King of Diamonds”’ın sahibi Lev Leviev’in oğlu gibi davrandığı iddia edilen Leviev, elmas kralının oğlu olmadığını ve kendini asla olmadığı biri olarak tanıtmadığını söyledi.

Ben sadece bekar bir adamdım. Tinder’da birkaç kızla tanışmak istiyordum… Ben bir Tinder dolandırıcısı değilim.

Belgeselin yayınlanmasının ardından sosyal medyada tepkilere maruz kalan mağdurların, Leviev ile olan etkileşimlerinin ardından hala borç içinde oldukları ve bu borçların bir kısmını geri ödemeye yardımcı olmak için bir GoFundMe sayfası kurdukları söyleniyor.

Leviev’in yatırım yaptığını iddia ettiği 2011 yılında en yüksek değeri 6,05 dolar olan bitcoin, o tarihten bu yana yaklaşık 6.000 kat değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!