Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlar Bitcoin’i Yeni Bir Varlık Sınıfı Olarak Görüyor

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerginlikten sonra nerdeyse bütün piyasalarda düşüş gerçekleşti.

Investing’e göre yazım esnasında Stoxx AB indeksi %3,64’lük düşüş yaşarken, Nasdaq vadeli işlemleri %2,5 civarında düşüş yaşadı. Ayrıca Moskova borsası MOEX %29,17 düşerken şimdiye kadarki en büyük düşüşünü yaşadı. Ayrıca Borsa İstanbul (BİST) indeksi %8,37 azaldı.

Olayların başladığı esnada 34.556 dolar seviyelerine kadar gerileyen bitcoin, CoinGecko verilerine göre şu anda %9,4 düşüşle 35.240 dolardan işlem görüyor.

FxPro’da finansal analist olarak görev yapan Alex Kuptsikevich, yaptığı bir açıklamada “Ukrayna’da yaşanan olaylar finansal varlıklar üzerindeki baskıyı artırdı. Rus birliklerinin Donbass’a girmesiyle birlikte daha da düşmeye devam edebilir.” dedi.

Kripto paralarda yaşanan düşüşün geleneksel piyasalara oranla daha fazla olması kriptonun yeni bir varlık sınıfı olduğunu gösterdiğini belirten analist:

Kripto para yatırımcılarının dünya borsalarında işlem yapanlara göre daha hızlı satış yaptığını görüyoruz, bu varlıkların riskli olduğunu ve altının yerini tutamayacağını açıkça gösteriyor.

açıklamalarında bulundu.

Coingecko verilerine göre, Bitcoin ve Ethereum’a göre diğer kripto paralar çok daha fazla düşüş yaşadı.

Binance Coin (BNB) %12,5 düşerken Cardano (ADA) %18,1, Solana (SOL) %12 ve Ripple (XRP) %13,8 düştü.

Ayrıca birçok kripto para ticareti yapan yatırımcı ise paralarını tamamen kaybetti. Coinglass verilerine göre yazının kaleme alındığı esnada son 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 464 milyon dolar oldu. Toplamda 153 binden fazla kripto para yatırımcısının bundan etkilendiği belirtildi.

Tasfiye olan pozisyonların 146 milyon doları Bitcoin’den, 123 milyon doları Ethereum’dan gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!