Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tokyolu Bu Şirket, FTX Japonya’yı Satın Almak İstiyor

Tokyo merkezli onliner brokerage firması Monex Group, FTX’e ait olan FTX Japonya birimini satın almak için harekete geçebilir.

FTX Japonya, kripto para borsası FTX iflas sürecine girdikten sonra satışa çıkarıldı. Şirketin rezervinde 21 Kasım itibarıyla yaklaşık 17,8 milyar yen nakit para ve mevduat bulunuyordu.

FTX Japonya’yı satın almayı değerlendiren isimler arasında, Tokyolu Monex Group Inc. bulunuyor. Monex Group CEO’su Oki Matsumoto, kendisine FTX Japonya’yla ilgili sorulan soruya, “Genel olarak konuşmak gerekirse, (FTX Japonya ile) doğal olarak ilgileniyoruz.” dedi.

Matsumoto, FTX Japonya’yı satın almak için herhangi bir girişimde bulunup bulunmadıklarına dair bir bilgi vermedi. Ancak CEO, kendileriyle rekabet eden kripto borsalarının sayısının azalmasının, Monex Group için “çok iyi bir şey” olacağını belirtti.

Matsumoto, Japonya’daki kripto para piyasasının gelecek vadettiğini düşünüyor ve Japonya’daki kripto para yatırımcılarının tercih edebileceği “az sayıda seçenekten” birinin Monex olmasını istiyor.

Birkaç yıldır hem global olarak hem de faaliyet alanı olarak büyüme gösteren Monex, kripto para borsası Coincheck’i de satın almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!