Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Piyasa Yapıcı, 3AC Kurucularının Kripto Para Borsası Planına Karşı Çıktı

Kripto para sektörünün büyük çaplı piyasa yapıcılarından Wintermute, Three Arrows Capital (3AC) kurucularının yeni planını desteklemiyor.

İflas etmiş Three Arrows Capital’ın kurucusu Su Zhu ve Kyle Davies, CoinFlex’in kurucularıyla bir araya gelerek yeni bir kripto para borsası kurmaya ve bu plan için 25 milyon dolar fon bulmaya çalışıyor.

GTX adıyla kurulması planlanan borsada kripto para ve hisselere ek olarak, insanlar FTX gibi iflas etmiş şirketlerde sahip oldukları yatırım hakları da alınıp-satılabilecek.

GTX’in kurucuları, bunun için “piyasada bariz bir talep” olduğunu ve GTX’in bu alanı 2-3 ay içerisinde “domine edebileceğini” düşünüyor.

Kripto para topluluğu ise 3AC’nin kurucularının bu planına sıcak bakmıyor. Piyasa yapıcı Wintermute’un cEO’su Evgeny Gaevoy, bu plandan duyduğu rahatsızlığı sosyal medyaya taşıyarak, şu açıklamayı yaptı:

“Eğer Coinflex/3AC ‘borsasına’ yatırım yaparsanız, gelecekte Wintermute ile iş yapmakta zorlanabilirsiniz.”

Gaevoy ayrıca Wintermute olarak, içerisinde 3AC’nin kurucularını barındıran hiçbir projeye yatırım yapmayacaklarını vurguladı.

Wintermute gibi günde 5 milyar dolardan fazla işlem yapan bir kripto para piyasası yapıcının kendisini GTX’ten uzaklaştırması, sektörde benzer tutumların görülmesine sebep olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!