Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee Bitcoin Yıl Sonu Tahminin Yeniledi ve Düşürdü: BTC 15.000 Dolar Olacak!

Fundstrat Global Advisors‘ın Tom Lee‘si olarak da tanınan ünlü analist, geçtiğimiz tarihlerde yaptığı ve düşürmeye niyetli olmadığını vurguladığı Bitcoin fiyat tahminini ne yazık ki düşürdü. Lee, önceden 25.000 dolar olan Bitcoin tahminini, 15.000 dolara indirdi ki bu bile piyasa şartlarına göre oldukça iyimser.

Bitcoin Yıl Sonuna Kadar 15.000 Dolar Olacak

CNBC‘ye yaptığı son açıklamalarla yine gündem olmayı başaran Fundstrat kurucu ortağı Lee, asıl olayın Bitcoin’in başabaş noktası (Başabaş noktası, ekonomide ve işletmelerde özellikle maliyet muhasebesi konusunda, maliyet ya da harcamaların kârla eşit olduğu noktadır)  olduğunu aktardı. Konu Bitcoin olunca ise bu başabaş noktası madencilik maliyetleri ile birim fiyatın eşleştiği düzeyi ifade etmekte. Lee, daha önce Bitmain‘in en önde gelen ürünü S9 Antminer‘ı hesaba katarak, söz konusu seviyenin eskiden 8.000 dolar olduğunu, şimdi ise bunun 7.000 dolara düşürüldüğünü ifade etti.

Lee’nin tahmini ise Bitcoin’in yeni başabaş noktası olan 7.000 doların 2.2 katı daha fazla, yani 15.000 dolar olacağı yönünde. Geride bıraktığımız bu hafta Bitcoin’in 2018 yılında yaşadığı dönemler arasında en kötüsü olarak nitelendirilebilir. BTC geçtiğimiz Perşembe günü 5.4000 doların gerisine kadar düştü ve oradan geri toparlanma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bitcoin basın saatine göre CoinMarketCap verilerince 5.534 dolardan işlem görmekte ve Lee’nin yıl sonu tahmininden neredeyse üç kat geride.

”Bitcoin’in psikolojik olarak önemli olan 6.000 dolar seviyesinin aşağısına inerken, bu yenilenmiş bir kötümserlik dalgasına neden oldu. Ancak duygudaki bu olumsuz dalgalanmanın, asıl sonuçlardan çok daha kötü olduğuna inanıyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment