Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Nakamoto Olduğunu İddia Eden Twitter Hesabı, Kısa Süre Sonra Askıya Alındı

Dünyanın ilk merkeziyetsiz kripto para birimini üreten Satoshi Nakamoto, bütün yer küre üzerinde bir efsane olarak bilinmekte. Satoshi Nakamoto’nun kimliği ise bilinmezliğini korumaya devam ediyor. Ancak, yakın bir zamanda ortaya çıkan yeni bir Twitter hesabına göre, Satoshi Nakamoto kendisini ifşa edecek ve kim olduğunu açıklayacak.

Aslında bu, birisinin çıkıp Satoshi olduğun iddia ettiği ilk sefer değil. Daha önce, toplulukta bunu yapan çok kişi olsa da, en büyük ilgiyi şu sıralar da popüler olan Craig Wright yapmıştı. Craig, Satoshi olduğunu iddia ettikten ve ana akım medyada bile çıktıktan sonra, bunu destekleyecek somut deliller sağlayamadığı için Faketoshi yani sahte Satoshi olarak dalga konusu bile oldu.

Satoshi Nakamoto isimli bir Twitter hesabı ise, 9 Ocak 2009 tarihine ait bir işlemin linkini paylaştı ki bu Nakamoto’nun Sourceforege üzerinden Bitcoin 0.1’i piyasaya sürdüğü tarihin aynısıydı.

Bitcoin [BTC] transaction posted by Satoshi Nakamoto on Twitter | Source: Blockchain

Twitter hesabı daha sonra SegWit ile ilgili bir sorun olduğunu ve bunun potansiyel olarak Bitcoin’in yok ettiğini ifade etti. Bitcoin’in hayatta kalması için sadece bir yol olduğunu ve bunun kendisi için önemli olduğunu belirten ‘Satoshi’, bunun önemi için açıkça kimliğini ifşa edebileceğini bile aktardı.

”Kimliğimi açıklamak istemem ama SegWit ile ilgili bir sıkıntı var. Eğer bu çözülmezse, hiçbir şey kalmayacak ve ben başarısız olmuş olacağım. Bitcoin’in hayatta kalabilmesi için tek bir yol var ve bunun işe yaraması benim için önemli. Bu o kadar önemli ki, kimliğimi bile açık edebilirim.”

Twitter hesabı olayın 2019 yılının Aralık ayında açıklanacağını söyledikten kısa süre sonra, Twitter tarafından askıya alındı. Topluluk ise bunun yine Craig Wright olduğunu düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment