Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Ledger Geliştiricisi ve Coil Kurucusu, Ripple’dan Neden Ayrıldığını Açıkladı

Coil kurucusu Stefan Thomas ile CTO’su Ben Sharafian, yakın zamanda katıldıkları bir podcast yayınında mevcut firmaları Coil ve önceki firmaları Ripple hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. İkili bunun yanı sıra şu sıra internet portallarında popüler bir hal almaya başlayan ve reklamların bile yerini alan içeriğin gelir haline getirilmesi konusuna da değindi.

Thomas, daha önce sektörün önde gelen firmalarından Ripple için CTO görevini üstlenmekteydi. Neden böyle bir firmadan ayrılıp, Inter Ledger üzerinde yeni bir şirket kurmak istediği sorusuna yanıt veren Thomas, şunları ifade etti:

”Bence Ripple dijital varlık XRP’nin kullanım olanakları ve kurumsal kullanım olanakları üzerine odaklanmış durumda. Bu yüzden bankalar, ödeme hizmeti sağlayıcıları ve bunların müşterileri ile kurumlar için ödemeleri daha kolay yapmak onların temel hedefi.”

Ripple’da çalışırken edindiği müşteri tecrübesi ile soruya yanıt vermeye devam eden eski CTO, araştırma ekibinin ve Ripple’ın bankaların sahip oldukları müşterilerin isteklerine boyun eğdiklerini fark ettiğini aktardı. Daha sonra bankalarım çoğunun kendilerinde daha büyük finansal kurumlara bağlı olduğunu fark eden CTO, bunun kendisi ve Inter Ledger için uygun bir sektör olmadığını görmüş.

Coil ekibinin bu gibi devasa finansal kurumlar yerine, internet portalları ve küçük çaplı müşterilerle çalışmak istediğini belirten CTO, ‘çok para kazanmak’ yerine, ‘ilkleri başarmak’ istediğini aktardı. Thomas bunun yanı sııra Coil ile daha fazla kullanım alanı keşfetmeye de devam edeceklerini vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment