Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: Bitfinex LEO Token Satışına Aşırı Talep Var

Son günlerin en tartışmalı kripto para borsası konumunda olan Bitfinex, geçtiğimiz haftalarda 1 milyar dolar değerinde bir IEO yapmayı planladığını açıkladı. Uzmanlar bu token satışının büyük ihtimalle geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan 850 milyon dolarlık USDT kaybından kaynaklandığını düşünmekteler.

Bitfinex gerek Tether rezervlerini kendi isteği doğrultusunda kullanma gerekse de Tether’in şeffaf olmaması nedeniyle çok fazla eleştiri toplasa da, görünüşe göre kullanıcıların borsaya olan güveni hala mevcut. Fundstrat’ın ünlü ismi Thomas Lee konu hakkında attığı bir tweet içerisinde LEO token satışına olan ilginin ”aşırı yoğun” olduğunu ve bunun Bitfinex’in kendi kullanıcılarının güvenini kazandığı varsayımını doğruladığını ifade etti.

Bitfinex fiyaskosu olarak ortaya çıkan olay, New York Başvsavcılığının çıkarttığı mahkeme emri ile gündeme geldi. Başsavcılık makamı tarafından yapılan açıklama ve incelemeye göre Bitfinex kripto para borsası zamanında müşteri fonlarından kaynaklı zararını, direkt olarak aynı yönetim kurulunu paylaştıkları Tether’in rezervlerinden karşıladı ve Tether bu olay sonrası sirkülasyondaki USDT’lerin %100 oranında ABD doları endeksli olmayacağını açıkladı.

Bütün bunlara rağmen borsaya duyulan güven, gerçekten şaşırtıcı olarak nitelendirilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment