Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: Bütün Kriptolar En Yüksek Seviyesinin Yüzde 70 Gerisinde – Alt Koin Rallisi Başlayabilir

Haftalarca aralıksız devam eden pozitif fiyat hareketi 3 gün önce piyasalara düşen Goldman Sachs haberiyle ve bunun getirdiği panikle bıçak sırtı gibi kesintiye uğradı. Kripto para piyasası saatler içerisinde milyar dolarlık hacim kaybına uğrarken, Bitcoin 1.000 doların üzerinde düşüş yaşadı. Sonuç olarak alt koinler de büyük bir darbe aldı ve çoğu proje %20 gibi bir zarara uğradı.

Fundstrat‘ın başarılı analistlerinden Tom Lee, kendi şirketinin geliştirdiği bir endekse göre olayın tamamen ‘kötümser’ olmadığını düşünüyor.

Lee şu sıralar kripto para piyasasında gerçekleşen satışın ve piyasadan çıkışın tamamen kötü olmadığı düşüncesinde. Başarılı analist ilk olarak ürettikleri ”alt koin düzeltme endeksini” tanıtarak söze başladı ve bu endeksin hangi alt koinin 9 aylık en yüksek seviyesinin %70 oranında gerisinde olduğunu hesapladığını ifade etti.

“Yakın zamanda bu endeks, yüzde 97’ye vurdu, bu rakam 25 Ekim 2014 tarihinden bu yana elde edilen en yüksek seviye.”

Lee daha sonra endeksin tarihsel verilerine dikkat çekti ve önceki tarihlerde Fundstrat’ın endeksine göre %87 seviyesine ulaşıldığında, bunun hemen ardından bir kaç hafta süren bir alt koin rallisi başladığını vurguladı. Söz konusu ralli içerisinde bazı alt koinler %300’ün üzerinde değer kazanmıştı.

Lee kurumunun ürettiği endekse ve tarihsel verilere de güvenerek, yakında çok daha büyük bir alt koin rallisinin başlayacağını düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment