Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’lu Adam 1.8 Milyon Dolarlık Ether Soygunu Suçunu Kabul Etti

New York’lu bir adam, 1.8 milyon dolar değerinde Ether soygunu ile olan bağlantısını, soygunda aktif rol aldığını ve bir kişinin kaçırılması suçlarını kabul etti.

Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance, Çarşamba günü yaptığı bir basın açıklamasında, geçtiğimiz sene New York’lu bir kişinin kaçırılması ve sahip olduğu Ether’lerin çalınması olayı ile ilgili tutuklanan şüpheli Louis Meza’nın suçunu kabul ettiğini aktardı. Louis birinci dereceden soygun ve ikinci dereceden adam kaçırmak ile hüküm giydi.

Meza 2018 yılının Aralık ayında tutuklanmıştı. Söz konusu soygun ise Kasım ayında bir kişiye silah doğrultarak cep telefonunu cüzdanını ve özel anahtarlarını alması ile gerçekleşmiş.

Vance konu hakkında şunları ifade etti:

”Meza tam bir 21. yüzyıl silahlı soygununu yönetti. Daha sonra 21. yüzyıl dedektifleri onu hızlı bir şekilde adalete teslim etti ve hukukun gelişmediği bir alanda bile adaleti sağladı. 2010 yılından beri benim Siber Suç ve Kimlik Hırsızlığı Bürosu departmanım bu konuda uzmanlık geliştirdi ve siber suç ile ilgili davalar ve bunları önleme konusunda ülke lideri konumuna geldi. Bu davada da mağdur kişiye sahip olduğu Ether’ler iade edildi.”

Manhattan Bölge Savcılığının internet sayfasında Meza’nın ”27 Eylül tarihinde hüküm giymesi bekleniyor” ibaresi yer alsa da, Wall Street Meza’nın çoktan yaptığı suç kabul anlaşması gereği 10 yıllık hapis cezasına çarptırıldığını aktardı.

Yetkililer şüphelinin evine girenin Meza olduğunu kanıtlamak için güvenlik kameralarından destek almışlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment