Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee’den Bitcoin İçin Fiyat Tahmini: Bu Olursa 180 Bin Dolar!

Finansal strateji ve araştırma şirketi Fundstrat’ın kurucusu Tom Lee, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanması durumunda Bitcoin fiyatının yeni bir rekora koşacağını açıkladı.

Spot Bitcoin ETF’leri kripto para piyasası için öncelikli gündem olmaya devam ederken bir yorum da Fundstrat kurucu ortağı Tom Lee‘den geldi. Tom Lee, 16 Ağustos Çarşamba günü katıldığı bir CNBC yayınında, spot ETF’in onaylanması durumunda günlük bazdaki talebin ciddi oranda artacağını ve günlük Bitcoin arzının ötesine geçeceğini vurguladı.

Böyle bir arz talep dengesinde fiyatın kaçınılmaz olarak yükseleceğini belirten kurucu ortağın ilk tahmini 150 bin doların üzerinde bir Bitcoin fiyatı oldu. Bununla birlikte yükselişin 180 bin dolar bandına kadar uzayabileceğini vurguladı.

Eğer spot Bitcoin ETF başvuruları onaylanırsa, talebin günlük Bitcoin arzından daha fazla olacağını düşünüyorum. Bu noktada arz talep dengesinin yaratacağı fiyat 150 bin doların üzerine çıkacaktır. Hatta 180 bin dolar bile olabilir.

Konuşmasının devamında enflasyonun düşmesi durumunda merkez bankalarının daha serbest bir para politikasına geçeceğini belirten Lee, bu durumun kripto para piyasasını boğa döngüsüne itebileceğini ifade etti.

Fundstrat geçtiğimiz ayın sonunda sunduğu bir raporda, benzer bir düşünce ifade etmişti. Şirket, BlackRock tarafından yapılan spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylanması durumunda BTC fiyatının 180 bin dolara çıkabileceğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!